banner festival 23

— woensdag 5 juli 2017, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op CNN na achterhalen maker Trump-gifje

AFP

CNN heeft de ware identiteit achterhaald van de Reddit-gebruiker die een gifje maakte waarop te zien is hoe president Trump een man met CNN-logo als hoofd tegen de grond werkt. De man zegt spijt te hebben dat zijn creatie zoveel ophef heeft opgeleverd. Trump tweette het filmpje afgelopen weekend als steek richting nieuwzender CNN. Laatste wijziging: 10 juli 2017, 13:34

Het kwam Trump op kritiek te staan dat hij in zijn slepende ruzie met CNN oproept tot geweld tegen journalisten. De Reddit-gebruiker met klinkende gebruikersnaam ‘HanAssholeSolo’ nam een oud filmpje van Trump tijdens een worstelwedstrijd als basismateriaal en plakte een CNN-logo op het hoofd van zijn tegenstander.

De Reddit-gebruiker, die zijn account inmiddels heeft gewist, schepte op over het gebruik van zijn creatie door de Amerikaanse president. In andere posts plaatste hij antisemitische en racistische creaties. Voor hij zijn account wiste, plaatste hij een excuus online.

Daarin zegt hij enkel wat lol te hebben getrapt; de racistische en antisemitische plaatjes zouden geen echte weergave zijn van hem als mens. CNN zegt te weten wie de gebruiker is, maar houdt diens ware identiteit achter, zolang “zijn misselijkmakende social media-gedrag niet wordt voortgezet”.

Sommige Reddit-gebruikers zien daarin een nauwelijks verhuld dreigement. In een discussie op Reddit over de zaak wordt CNN door een aantal van hen van afpersing beschuldigd. Sommigen zijn verbaasd dat een wereldwijde nieuwsorganisatie omwille van één infantiel gifje achter een individu aangaat.

Anderen stellen dat CNN het recht heeft de originele maker te onderzoeken, gezien het feit dat de Amerikaanse president het filmpje tot publieke zaak heeft gemaakt.

Bekijk meer van

Trump CNN

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.