training eu starters

— dinsdag 10 mei 2022, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Winq Media Award voor journalisten Winfried Baijens, Rivkah op het Veld en Jeroen Gortworst

© ANP

De Winq Media Award is dit jaar naar journalisten Winfried Baijens, Rivkah op het Veld (foto) en Jeroen Gortworst, makers van NOS-podcast De Schaduwspits, gegaan. In de podcast onderzochten zij waarom Nederland nog altijd geen enkele openlijk homoseksuele actieve profvoetballer kent. Winq, het grootste queer lifestyleblad van Nederland, reikte deze en andere prijzen maandagavond in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam uit. Laatste wijziging: 10 mei 2022, 16:02

Tweede Kamerlid Sylvana Simons, acteur Thorn de Vries en de podcast De Schaduwspits zijn maandagavond bekroond met een Diversity Award. Winq reikt de prijzen jaarlijks uit aan mensen of initiatieven die zich hebben ingezet voor Nederlanders uit de zogenoemde regenboogfamilie.

Simons kreeg ook de Winq Ally Award uitgereikt, omdat zij geen deel uitmaakt van de lhbtiq+-gemeenschap, maar zich wel heel hard voor deze minderheidsgroep inzet. “De rechten van queer mensen zijn mensenrechten. Als politicus neem ik de queer gemeenschap daarom mee bij elke afweging die ik maak”, aldus de partijleider van BIJ1. Deze prijs ging afgelopen jaar naar programmamaker Tim Hoffman.

Ook prijs voor LINDA.meiden
De Winq Inspiration Award ging naar acteur Thorn de Vries en diens partner Mandy Woelkens, presentator en hoofdredacteur van LINDA.meiden. Ze ontvingen de prijs onder meer voor hun boek FAQ Gender, waarin ze veelgestelde vragen over gender beantwoorden en voor hun populaire podcast CoupleGoals, waarin ze in gesprek gaan met geliefden over hun relatie.

De laatste grote prijs van de avond, de Winq Culture Award, ging naar Splinter Chabot, die in zijn boek Confettiregen vertelt over zijn coming-out. De prijsuitreiking vond plaats in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Bekijk meer van

Winq rivkah op het veld nos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.