— woensdag 30 oktober 2019, 16:24 | 0 reacties, praat mee

Uitgeverij van gaymagazine Winq failliet

UPDATE Media Mansion, onder andere uitgever van gaymagazine Winq, is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Dat meldt RTL Z. De oorzaak van het faillissement is nog onduidelijk, al gingen er al langere tijden geruchten dat Media Mansion met betaalproblemen zou kampen. Laatste wijziging: 30 oktober 2019, 16:41

In een reactie aan RTL Z stelt directeur Edwin Reinerie dat het faillissement te wijden is aan hoge kosten. Zo kostte het opzetten van een evenement in 2016 veel geld, maar leverde niets op. “Ook investeringen in de verkoopafdeling leverden niet genoeg op. Daardoor ontstond een loden last uit het verleden, die we als kleine uitgever niet meer weg konden krijgen.”

Reinerie zegt graag te willen doorstarten. Als zo’n doorstart er komt wil de uitgever een regeling treffen met freelancers.

Media Mansion opende in 2005 de deuren met de lancering van Winq, een lifestyleblad voor homoseksuele mannen. In 2008 nam het blad het abonneebestand van concurrent Sqeeze over. In 2013 volgde de abonnees van de failliete Gay Krant. Weer drie jaar later fuseerde Winq met de website Gay.nl.

Bekijk meer van

Winq Media Mansion

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.