word studentlid

— vrijdag 16 februari 2024, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Winnaars Zilveren Camera worden vanmiddag bekendgemaakt

Winnaars Zilveren Camera worden vanmiddag bekendgemaakt

Vanmiddag worden de winnaars van de Zilveren Camera, de beste en belangrijkste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar, bekendgemaakt tijdens een awardshow in theater Gooiland in Hilversum. Laatste wijziging: 16 februari 2024, 08:50

De genomineerden werden al eerder bekendgemaakt. De winnaar van de Zilveren Camera ontvangt een wisseltrofee en een geldbedrag van 10.000 euro.

Voor de winnaar van de Prijs voor Storytelling (Multimediale projecten en vrije fotografie die buiten de categorieën van de Zilveren Camera vallen) ligt een geldbedrag van 5.000 euro klaar. Ook zijn er twee nominaties. De drie projecten worden (deels) getoond als onderdeel van de Zilveren Camera expositie en worden opgenomen in het Zilveren Camera Jaarboek.

Ook de winnaar van de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie, krijgt 5.000 euro. De awardshow start om 14.00 uur.

Publieksprijs
Er is ook nog de Zilveren Camera x Kamera Express Publieksprijs. Een jury bestaande uit Hans Aarsman (fotograaf en schrijver), Pelin Tatli (fotoredacteur ANP) en Jan Dirk van der Burg (fotograaf en voormalig Fotograaf de Vaderlands) selecteerden tien foto’s die het jaar 2023 in al de hoogte- en dieptepunten vertegenwoordigd. Gedurende de tentoonstellingsperiode van de Zilveren Camera 2023 kan er in het museum en online gestemd worden op de genomineerden. https://www.zilverencamera.nl/genomineerden-zilveren-camera-x-kamera-express-publieksprijs/ De winnaar wordt zaterdagavond 13 april bekendgemaakt.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.