anner smart octo

— woensdag 28 oktober 2020, 14:13 | 0 reacties, praat mee

Wikipedia maakt wijzigen pagina’s rondom Amerikaanse verkiezingen moeilijker

© EPA / Boris Roessler

De online encyclopedie Wikipedia heeft met ingang van woensdag een aantal van zijn belangrijkste informatiepagina over de Amerikaanse presidentsverkiezingen deels ‘op slot’ gezet. Daardoor kunnen nieuwe gebruikers van het platform de informatie op de pagina niet wijzigen, in tegenstelling tot informatie op veel andere pagina’s op de website.

Wikipedia wil met de maatregel het verspreiden van desinformatie rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen tegengaan, schrijft Wired. Gebruikers die pagina’s over de verkiezingen willen aanpassen, moeten een account hebben dat minstens dertig dagen actief is en minstens 500 toevoegingen gedaan hebben aan artikelen op de website.

De website heeft ook een team van redacteuren ingesteld die direct aanpassingen controleren die gedaan worden op pagina’s die te maken hebben met de verkiezingen. De redacteuren houden de verkiezingen in alle staten, de congresdistricten en namen van diverse politici in de gaten.

Bekijk meer van

Wikipedia

Praat mee

noodfonds

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.