website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Wijzigingen AD: nieuwe katernen, Saskia Noort gestrikt als nieuwe columnist

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018, 11:04

Schrijfster Saskia Noort in 2013, bij de presentatie van haar boek 'Debet' | Koen van Weel / ANP

Schrijfster Saskia Noort in 2013, bij de presentatie van haar boek 'Debet' | Koen van Weel / ANP

Nieuws Het AD heeft schrijfster Saskia Noort aangetrokken in het kader van vernieuwing waarbij de krant "meer achtergrond, meer duiding en meer journalistiek waar je iets mee kunt" wil brengen. Lezers van AD (en samenwerkende regionale kranten) krijgen daarnaast vanaf komend weekend nieuwe bijlagen.

De bijlagen Z en Zo brengen respectievelijk achtergronden bij het nieuws en achtergronden bij het nieuws uit de eigen stad en regio. ‘Zo’ wordt doordeweeks ingevuld met diverse thema’s. “Elke dag twee pagina’s. Op dinsdag Zo gezond, op woensdag Zo geld, donderdag Zo werk en vrijdag Zo auto”, schrijft AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis.

Over het aantrekken van Noort zegt Nijenhuis: “Saskia is behalve de koningin van de spanning ook een buitengewoon bij de maatschappij betrokken vrouw, we verheugen ons op haar waarnemingen.” Naast Noort zal ook journaliste Annemarie Haverkamp haar opwachting maken in de krant: ze gaat voor het AD wekelijks praten met mensen over mensen van wie het einde nabij is.

“Waar zijn ze trots op? Wat hadden ze liever anders gedaan? Wat willen ze ons nog meegeven? Annemarie schrijft al vijftien jaar een column in De Gelderlander over haar gehandicapte zoon Job, nu laat zij in haar invoelende stijl anderen aan het woord”, aldus Nijenhuis in zijn aankondiging van de wijzigingen.

2 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. hansnijenhuis, 11 oktober 2018, 14:04

    Lars, waar staat in onze aankondiging dat Z voor AD is en Zo voor regio?

  2. 2. Lars Pasveer, 11 oktober 2018, 22:08

    Dag Hans, dat heb ik inderdaad verkeerd gelezen. Het stuk is aangepast.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.