word studentlid

— woensdag 13 september 2017, 15:03 | 0 reacties, praat mee

AD stopt met columniste Hanina Ajarai

AD stopt met columniste Hanina Ajarai
De deels gereconstrueerde cockpit van het MH17-toestel. | Onderzoeksraad voor Veiligheid

UPDATE AD-columniste Hanina Ajarai stopt bij de krant. Haar laatste column verschijnt over twee weken op 28 september. Het besluit is volgens hoofdredacteur Hans Nijenhuis 'niet alleen' een gevolg van een omstreden column die Ajarai schreef over de vliegramp MH17. Laatste wijziging: 22 september 2017, 13:17

Daarin stelde ze dat ze geen seconde had getreurd om de slachtoffers en de dood van 193 landgenoten haar op emotioneel vlak niks deden. In dezelfde column stelde ze dat ‘haar moederhart’ wel treurde om het lot van de jonge Ajax-speler Abdelhak Nouri, die werd getroffen door een hartstilstand en daarbij ernstige hersenbeschadiging opliep.

De column leverde veel kritiek op aan het adres van Ajarai, maar ook het AD - dat met de column doelbewust nabestaanden zou hebben gekwetst omwille van de pageviews. Het aantal opzeggers was volgens Nijenhuis beperkt.

In een eerder interview met Villamedia reageerde Nijenhuis al op kritiek op Ajarai, waarvan op sociale media gezegd werd dat ze niet kon schrijven. “Wat je me zou kunnen aanrekenen, is de vraag of iemand al klaar is om een column te maken voor zo’n grote oplage. Antwoord daarop? Mwah! Daar valt iets op af te dingen, maar je moet mensen ook laten groeien. Arnon Grunberg had de eerste drie maanden op de voorpagina van de Volkskrant nog niet zijn vorm gevonden.”

In NRC zegt Nijenhuis dat het besluit met stoppen met Ajarais column twee weken geleden is genomen. Een eventuele opvolger is nog niet bekend.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.