training eu starters

— donderdag 24 november 2022, 11:23 | 0 reacties, praat mee

Whitney Janssen nieuw gezicht van NOS op 3 en Laurens Boven wordt onderdeel van de ‘dark side’

Whitney Janssen is een van de gezichten van NOS op 3. - © JULE Fotografie

Whitney Janssen is onderdeel van de vaste gezichten van NOS op 3 geworden en politiek verslaggever Laurens Boven verruilt de politieke verslaggeving voor de 'dark side': de persvoorlichting van de PvdA in het Europees Parlement in Brussel. Dit en nog veel meer in de wekelijkse Transfer Thursday, waarin Villamedia de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 28 november 2022, 10:01

Op 1 december begint Trevyn van Houwelingen als verslaggever bij de lokale omroep RTV Dordrecht. Van Houwelingen komt bij de omroep te werken voor het project Ondersteuning Lokale Journalistiek vanuit de NOS en de regionale en lokale omroepen. ‘Ik kijk ernaar uit om als startende journalist voor het project Ondersteuning Lokale Journalistiek vanuit de NOS aan de slag te gaan in de stad waar mijn wieg aan de Merwede heeft gestaan’, schrijft hij. Van Houwelingen werkte eerder als stagiair bij BNR Nieuwsradio.

Sandra Kooke heeft vanaf 1 december een nieuwe functie bij Trouw. Ze wordt chef Cultuur en Media bij de krant. Kooke werkt al vanaf 1998 in verschillende functies bij Trouw.

Bij de NOS heeft Soehayla Halouchi een nieuwe rol. ‘Na bijna drie jaar met heel veel plezier te werken bij Stories, werd het tijd voor nog een uitdaging: naast mijn werk voor het leukste en grootste nieuwsmerk voor jongeren, ga ik nu ook aan de slag bij de 24-uurs online redactie van de NOS’, schrijft Halouchi op LinkedIn. ‘Ik kijk ernaar uit om nog nauwer op de actualiteiten te zitten en met eigen originele verhalen nog meer impact te maken. Dus houd nu ook los van NOS stories, de NOS-site/app in de gaten om op de hoogte te blijven van mijn inbreng op de beste nieuwsredactie van Nederland!’

We blijven nog even bij de NOS. Per 1 februari 2023 wordt Heidi Wulfsen het nieuwe hoofd van NOS Evenementen. Wulfsen (47) studeerde aan de School voor Journalistiek in Zwolle en begon haar loopbaan in 1996 als redacteur/coördinator bij NOS Den Haag Vandaag. Daarna werkte ze bij NOS Actueel (de voorloper van de afdeling Evenementen) aan grote nationale evenementen, zoals het eerste multimediale NOS-project, 25 jaar Beatrix. Van 2008 tot 2010 verwisselde zij de NOS voor RTV Noord-Holland, waar zij chef nieuws/adjunct-hoofdredacteur was. In 2011 keerde Wulfsen terug naar de NOS en werd zij plaatsvervangend chef van de Haagse redactie. Vanaf 2013 is zij chef van de Binnenlandredactie.

Op Radio 538 is Airen Mylene begonnen als de vaste nieuwslezer van 538 Middag met Frank Dane. Voor de luisteraar van 538 is Mylene geen onbekende. ‘Al eerder hebben onze luisteraars kennis kunnen maken met Airen toen ze als invaller tijdens het verlof van Jo van Egmond te horen was in de Coen & Sander Show’, schrijft Radio Director Coco Hermans. Mylene werkte eerder als presentator van verschillende programma’s van SBS 6.

Per 1 december wordt Ron Fresen een van de presentatoren van het politieke praatprogramma ‘Spuigasten’ op Den Haag FM, samen met Maaike Kraaijeveld van AD Haagsche Courant en de ‘jonge en talentvolle journalist’ Jeanneau van Beurden. ‘Ik ga weer terug naar mijn oude liefde van vroegâh, op z’n Haags. Ik kan eindelijk weer mensen écht doorvragen. Bij het Journaal deed ik ook Het gesprek met de minister-president. Dat vond ik erg leuk: je hebt nét iets meer tijd, je kan doorvragen en meer de diepte in dan bij de sound bites waar je het in het Journaal vaak mee doet’, zegt Fresen in gesprek met Villamedia.

Martijn Kamphorst wordt met onmiddellijke ingang aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur van Winq.’ Kan niet wachten om hand in hand met onze fantastische community alle kleuren van de regenboog te laten schitteren.’

Deze week sloot Maarten Bastiaens voor het laatst de nieuwsuitzending van Omroep Venlo af met de woorden ‘Tot zover het Venlose nieuws’. ‘Deze week was namelijk mijn laatste week bij dit mooie bedrijf. Zo’n drie jaar fietste ik dagelijks met het grootste plezier naar mijn werk. Een plek waar ik mijn eerste ‘echte’ stappen in de wereld van de journalistiek heb mogen zetten’, schrijft Bastiaens. Per 1 december daalt hij ‘ietsje zuidelijker’ af om bij regionale omroep L1 aan de slag te gaan als verslaggever.

Whitney Janssen is toegetreden als een van de vaste gezichten van NOS op 3. Na eerder vooral freelance te hebben gewerkt (Omroep Brabant, DPG Media, Bureau Regio) tekende ze pas geleden voor het eerst voor een dienstverband en ‘meteen ook voor een droombaan’, meldt ze. Met haar indiensttreding kwam ook haar eerste ‘explainer’ online.

 

Verslaggever Laurens Boven neemt afscheid van het Binnenhof, maar niet van de politiek. Na te hebben gewerkt als politiek verslaggever voor de publieke omroep, BNR, Brusselse Nieuwe, Vrij Nederland en Innovation Origins gaat Boven aan de slag als senior persvoorlichter bij de PvdA-fractie in het Europees Parlement in Brussel. Of, zoals het commentaar luidt: ‘Welkom bij de Dark Side’.

Heb je een nieuwe baan of ken je iemand die een transfer maakt in de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. Transfer.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.