— woensdag 30 september 2020, 16:24 | 0 reacties, praat mee

Werkonderbreking redactie L1 bij aanvang kort geding tussen OR en RvC

© Novum / Jean-Pierre Geusens

De redactie van L1 houdt donderdagochtend een werkonderbreking om steun te betuigen aan de Ondernemingsraad (OR) van de regionale omroep. De OR voert donderdag een kort geding tegen de Raad van Commissarissen van de omroep, omdat deze begin september een nieuwe directeur-bestuurder benoemde zonder het advies van de OR af te wachten.

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft volgens de OR in strijd gehandeld met het wettelijk adviesrecht van de Ondernemingsraad, maar ook afspraken tussen de twee organen geschonden. De OR stelt overrompeld te zijn door de plotse benoeming, waarbij Peter Elbers directeur-bestuurder van de omroep is geworden.

Werknemers van L1 zullen zich donderdag om 9.00 uur verzamelen bij de rechtbank in Maastricht. Daar zullen ze een statement voorlezen over de bezorgdheid die leeft onder het personeel. Bij de omroep is het al langer onrustig. Begin juli zegde een groot deel van het personeel het vertrouwen op in de RvC, nadat directeuren Bert Lemmens en Emiel van der Wal op non-actief waren gesteld.

Werknemers van L1 die deelnemen aan de werkonderbreking wordt gevraagd zich te houden aan de coronamaatregelen en een mondkapje mee te nemen. Ook wordt bezorgdheid uiten middels spandoeken of door L1-kleding te dragen toegejuicht.

Bekijk meer van

L1

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.