website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Werken TRIK uit Villamedia nu in Haarlem te zien

Dolf Rogmans — Geplaatst in tijdschrift op zaterdag 19 mei 2018, 23:18

Nieuws Zo'n veertig portretten van journalisten gemaakt door TRIK (Raymond Hendriks) voor Villamedia zijn de komende weken te zien in Haarlem tijdens de Stripdagen. De expositie getiteld Headlines werd zaterdag geopend door Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van nu.nl.

Hoekman werd zelf ook door TRIK geportretteerd. En treffend, vertelde hij tijdens de opening. ‘Ik gebruik de tekening regelmatig om mezelf voor te stellen bij presentaties’.

Hoekman en Hendriks werkten samen bij Revu, waar de cartoonist wekelijks op felle en niet mis te verstane wijze het nieuws van commentaar voorzag. Hoekman: ‘Als je TRIK niet kent (..) zou je niet zeggen dat je eigenlijk een hele lieve jongen bent.’

Hendriks over zijn werk in een interview met Villamedia: ‘Ik sla enorm aan op symboliek en iconografie. Soms citeer ik een beroemd beeld, een kunstwerk of iets uit een reclame. En die koppel ik aan inhoud om een boodschap over te brengen. Dat is altijd een puzzel – om niet te zeggen een strijd. Het komt niet vanzelf. Ik zoek de dingen net zolang bij elkaar tot het klopt. Dat vind ik het hoogst haalbare in mijn werk.’

De expositie is tot en met 9 juni te zien in het Kunst centrum Haarlem.

Op zaterdag 26 mei (13.00-14.00 uur) en zondag 3 juni (14.00-15.00 uur) verzorgt TRIK een Masterclass, waarin hij uitleg geeft bij het getoonde werk, hoe hij te werk gaat en welke beeldende keuzes hij maakt tijdens het maken van de portretten. De toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

Kunst centrum Haarlem is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00- 17.00 uur. Extra openingsdagen tijdens de stripdagen: zondag 26 mei en zondag 3 juni van 12.00-17.00 uur. Gratis toegang.
Kijk voor meer info op: Stripdagenhaarlem.nl.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.