— dinsdag 26 september 2023, 13:30 | 0 reacties, praat mee

Wereldprimeur: de battle of the redactiebands met onder anderen Wierd Duk en Eric Smit

Gitarist Paul Jansen doet niet meer mee; de ex-hoofdredacteur van De Telegraaf is inmiddels correspondent in Washington. Maar Wierd Duk is er wel bij. Als bassist van new wave-band The Visitor trad hij op achter het IJzeren Gordijn. Dinsdagavond 3 oktober neemt hij het met De T., zoals de Telegraaf-band heet, op tegen de Volkskrant, NRC, Het Financieele Dagblad en Follow The Money, in ’s werelds eerste battle of the redactiebands. Laatste wijziging: 27 september 2023, 09:48

FD-band The Black Mondays, De T. en de Follow The Money Band kwamen elkaar de voorbije maanden regelmatig tegen in oefenruimtecomplex Q Factory in Amsterdam-Oost.

Deze bands bestaan al een tijdje. Follow The Money maakte afgelopen voorjaar zelfs een heuse theatertour. De NRC Handelsband is voor deze battle gereanimeerd. De Volkskrant had nog geen band, maar wilde ook graag meedoen. De Volksband mag 3 oktober om 19.30 uur de toon zetten.

‘Wordt hoe dan ook legendarisch’
‘Schrijvende journalisten zijn individualisten,’ zegt Boudewijn Geels, bassist van organisator The Black Mondays. ‘Nu moeten ze het echt samen doen. Muzikaal rijp en lichtgroen op één podium, dat wordt hoe dan ook legendarisch.’

De opzet: elke band speelt drie nummers, waarvan minstens één Nederlandstalig. De jury bestaat uit de redactie-assistenten van de deelnemende media. Plaats van handeling: Club Dauphine, het auditorium van het gelijknamige restaurant aan het Amsterdamse Prins Bernhardplein, in het pand van het FD en BNR.

Wat kan het publiek verwachten? Zanger Eric Smit van Follow The Money zegt: ‘We omarmen bij FTM het motto “work hard, play hard”, en dat zullen we ook laten horen.’ De NRC Handelsband serveert ‘een genuanceerd enerzijds-anderzijdsrepertoire met gitaren als slijpstenen en een band die durft te denken,’ aldus gitarist Stéphane Alonso.

De Volksband zal zich, zo stelt bassist Merlijn Kerkhof, manifesteren als ‘een betrokken band met een koel hoofd en een groot hart voor de zwakkeren in de samenleving’.

Wierd Duk tenslotte belooft namens De T. ‘een muzikaal statement in chocoladeletters: vijftien minuten spierballenrock voor de gewone, hardwerkende Nederlander’.

Hoeveel collega’s mogen de deelnemende bands meenemen? ‘Goeie vraag,’ zegt Geels. ‘Komt in elk geval niet allen, want dat past niet. Maar dertig man/vrouw per band krijgen we er vast wel ingepropt.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.