Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 17 juni 2011, 15:09 | 0 reacties, praat mee

RNW geschokt door besluit kabinet

Radio Nederland Wereldomroep is geschokt door de plannen van het kabinet. Algemeen directeur Jan Hoek en hoofdredacteur Rik Rensen zijn zeer teleurgesteld dat de Wereldomroep niet langer een belangrijke bijdrage zal leveren aan een realistisch beeld van Nederland voor een wereldwijd publiek. Datzelfde geldt voor het volledig schrappen van de informatievoorziening aan Nederlanders in het buitenland. “Dit is een onbegrijpelijk en triest besluit. Het ministerie van OCW kiest voor de gemakkelijke weg door een kwart van de bezuinigingen op de Publieke Omroep (200 miljoen) in zijn geheel op één organisatie, de Wereldomroep, af te wentelen.” De Wereldomroep moet zich volgens de mediabrief voortaan beperken tot het verspreiden van het vrije woord in landen waar de vrijheid van meningsuiting onder druk staat. Informeren van Nederlanders in het buitenland behoort niet meer tot de taken. Hoeveel geld de Wereldomroep precies krijgt, wordt pas later duidelijk. Het ministerie van OCW, dat de Wereldomroep tot nu toe financierde, heeft aangegeven niet langer financieel te willen bijdragen. Volgens het kabinet ligt de financiële verantwoordelijkheid nu bij Buitenlandse Zaken. Maar dat ministerie wil nog geen bedrag noemen.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.