word studentlid

— vrijdag 27 maart 2009, 16:02 | 2 reacties, praat mee

Oproep aan minister: pleit Kambakhsh vrij

Oproep aan minister: pleit Kambakhsh vrij

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken moet zich komende week inspannen voor de persvrijheid in Afghanistan en in het bijzonder voor het lot van de Afghaanse journalist Sayed Parvez Kambakhsh. Dat schrijven Free Voice, Press Now, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en de NVJ in een brief aan de minister. Verhagen praat dinsdag met de Afghaanse president Karzai tijdens de internationale Afghanistanconferentie in Den Haag. Karzai zou Kambakhsh gratie moeten verlenen. De jonge journalist heeft een celstraf van 20 jaar gekregen voor het verspreiden van een paar kopietjes. Meer bij NRC Laatste wijziging: 30 maart 2009, 11:07

Bekijk meer van

NVJ Afghanistan

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Micha Kat, 28 maart 2009, 08:34

Alle respect voor journalist Kambakhsh en ik hoop er er heel snel heel veel persvrijheid in Afghanistan mag komen, maar ik zou de NVJ willen vragen of ze ook eens aandacht willen schenken aan de situatie rond de persvrijheid in Nederland.
Deze week stond ik voor het Amsterdamse Gerechtshof in een zaak die een hoge rechter tegen mij heeft aangespannen. Deze rechter wil mij opknopen op grond van een citaat waarvan niet alleen vaststaat dat het juist is weergegeven, maar ook dat het inhoudelijk juist is. Lees hier meer over deze zaak:
http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1634/zaak-westenberg-het-verslag-van-de-zitting.html
Op de zitting werd herhaaldelijk het arrest van de HR genoemd Hemelrijk/van Gasteren. Dit is thans het belangrijkste arrest inzake de vrijheid van meningsuiting, maar de NVJ noch De Journalist hebben ooit een letter over deze zaak willen schrijven.
De reden is dat zowel Pamela Hemelrijk en ikzelf zich tegen de MSM hebben gekeerd. Ziet dan niemand in hoe gevaarlijk het is journalistieke afwegeingen te maken op grond van dergelijke argumenten? Zou het mogelijk zijn dat de NVJ en DE Journalist aandacht besteden aan de juridische situatie van ‘bepaalde’ journalisten in ons land waarvan de vrijheid van meningsuiting vrijwel wekelijks verder wordt ingeperkt?
zie ook:
http://www.denieuwereporter.nl/2008/02/defensie-betaalde-juridische-procedures-om-klokkenluidersboek-te-verbieden/
en
http://www.denieuwereporter.nl/2008/05/het-einde-van-de-onafhankelijke-journalistiek/
Maar nogmaals: we gunnen ook de Afghanen een vrije en bloeiende pers!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.