— donderdag 21 januari 2021, 13:54 | 0 reacties, praat mee

Weg vrij voor behandeling hoger beroep DPG Media rond freelance-tarieven

Britt van Uem, advocaat Volgenant en Rogier bij aanvang van de eerste zitting in april 2019 | Eric Brinkhorst / ANP

Er komt definitief een hoger beroep in de zaak tussen freelancers Ruud Rogier en Britt van Uem en uitgeverij DPG Media. In november 2019 oordeelde de kantonrechter dat tarieven die DPG Media het tweetal had betaald te laag waren. Van Uem mocht een hoger woordtarief rekenen (21 cent in plaats van 13) en Rogier kon 65 euro per foto rekenen, in plaats van de 42 euro die DPG Media betaalt.

DPG Media liet begin vorig jaar al weten dat het een hoger beroep zou nastreven.

Zakelijk directeur Bart Verkade stelde indertijd dat het freelancebudget van DPG-krantentitels rond 35 miljoen euro omvat. “Als daar de helft bij moet, dan kan dat niet’, aldus Verkade in 2020.

Het Gerechtshof Amsterdam heeft besloten dat het hoger beroep van DPG Media inhoudelijk behandeld kan worden. Vakorganisatie NVJ meldt het beroep met vertrouwen tegemoet te zien. Een bevestiging van het oordeel van de kantonrechter kan deze meer gewicht geven.

De NVJ verwijst ook naar recente ontwikkelingen bij de landelijke en regionale omroepen, waar via een Fair Practice Code is afgesproken dat er ‘een billijke ondergrens’ van 150 procent van het standaard cao-uurtarief wordt gehanteerd voor vergoedingen aan freelancers. Meer bij NVJ

Bekijk meer van

DPG Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.