noodfonds

— maandag 11 maart 2019, 08:56 | 3 reacties, praat mee

Weer ophef over salaris Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk gaat College Tour presenteren en volgens bronnen van De Telegraaf verdient de DWD-presentator enkele tonnen extra door de uitbetaling van zijn salaris voor het programma via MediaLane te laten verlopen. De SP eist opheldering, maar volgens BNNVARA val het salaris binnen de maximale beloningsnorm die de presentator met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft afgesproken.

De Telegraaf meldt zaterdag op basis van anonieme bronnen dat Van Nieuwkerk zijn topsalaris behoudt nu de NTR het programma College Tour na twaalf jaar niet meer in eigen huis produceert, maar via productiemaatschappij MediaLane van Iris van den Ende.

Van Nieuwkerk behoort al jaren tot de veelverdieners bij de publieke omroep, maar kan na de zomer bij de NPO nog ‘slechts’ 194.000 euro op jaarbasis verdienen met de presentatie van de talkshow De Wereld Draait Door. Volgens de bronnen van De Telegraaf verdient Van Nieuwkerk enkele tonnen extra via de MediaLane constructie.

Leonie Kruisinga, communicatieadviseur van BNNVARA, laat in een reactie aan NU.nl weten dat er geen sprake is van een nieuwe salarisconstructie. “We snappen dat de SP aanslaat op de berichtgeving in De Telegraaf, alleen is deze onjuist. Zolang het huidige contract van Matthijs van Nieuwkerk loopt (dit eindigt overigens niet deze zomer, red.), geldt de maximale beloning die is afgestemd met de NPO. Wanneer Matthijs op dit moment een ander programma presenteert, zoals College Tour, moet vervolgens de beloning die hij voor die klus ontvangt, passen binnen dat goedgekeurde bedrag.”

Praat mee

3 reacties

Von Liemers, 12 maart 2019, 19:14

Links lullen en rechts vullen…......

Von Liemers, 12 maart 2019, 19:20

Als ze zelf maar goed vreten, biefstuk socialisme heet dat….

t. fennema, 13 maart 2019, 14:06

Ik meen te weten dat paul de leeuw al vele, vele jaren meerdere b.v.‘s op zijn naam heeft en declareert via zijn b.v. “Knabel, knabbel, knuistje”. Of is dat oude koek (Hans & Grietje, die Knusperhexe? )

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.