website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Weer ophef over salaris Matthijs van Nieuwkerk

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in discussie op maandag 11 maart 2019, 08:56

Nieuws Matthijs van Nieuwkerk gaat College Tour presenteren en volgens bronnen van De Telegraaf verdient de DWD-presentator enkele tonnen extra door de uitbetaling van zijn salaris voor het programma via MediaLane te laten verlopen. De SP eist opheldering, maar volgens BNNVARA val het salaris binnen de maximale beloningsnorm die de presentator met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft afgesproken.

De Telegraaf meldt zaterdag op basis van anonieme bronnen dat Van Nieuwkerk zijn topsalaris behoudt nu de NTR het programma College Tour na twaalf jaar niet meer in eigen huis produceert, maar via productiemaatschappij MediaLane van Iris van den Ende.

Van Nieuwkerk behoort al jaren tot de veelverdieners bij de publieke omroep, maar kan na de zomer bij de NPO nog ‘slechts’ 194.000 euro op jaarbasis verdienen met de presentatie van de talkshow De Wereld Draait Door. Volgens de bronnen van De Telegraaf verdient Van Nieuwkerk enkele tonnen extra via de MediaLane constructie.

Leonie Kruisinga, communicatieadviseur van BNNVARA, laat in een reactie aan NU.nl weten dat er geen sprake is van een nieuwe salarisconstructie. “We snappen dat de SP aanslaat op de berichtgeving in De Telegraaf, alleen is deze onjuist. Zolang het huidige contract van Matthijs van Nieuwkerk loopt (dit eindigt overigens niet deze zomer, red.), geldt de maximale beloning die is afgestemd met de NPO. Wanneer Matthijs op dit moment een ander programma presenteert, zoals College Tour, moet vervolgens de beloning die hij voor die klus ontvangt, passen binnen dat goedgekeurde bedrag.”

3 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Von Liemers, 12 maart 2019, 19:14

    Links lullen en rechts vullen…......

  2. 2. Von Liemers, 12 maart 2019, 19:20

    Als ze zelf maar goed vreten, biefstuk socialisme heet dat….

  3. 3. t. fennema, 13 maart 2019, 14:06

    Ik meen te weten dat paul de leeuw al vele, vele jaren meerdere b.v.‘s op zijn naam heeft en declareert via zijn b.v. “Knabel, knabbel, knuistje”. Of is dat oude koek (Hans & Grietje, die Knusperhexe? )

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.