Jodal

— maandag 12 april 2021, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Weer fotograaf gehinderd door politie

Een demonstratie van Police for freedom trok zo'n 1500 man naar Kasteel Groeneveld in Baarn. - © Caspar Huurdeman

Fotograaf Marnix Manschot meldt op Twitter dat hij zaterdag, bij het fotograferen van een demonstratie tegen het coronabeleid in Baarn, is gehinderd door de politie. Laatste wijziging: 13 april 2021, 09:12

Honderden mensen waren bij de demonstratie die begon bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Het kasteel was namelijk beperkt open als corona-testpilot. Bezoekers mochten onder strikte voorwaarden en met een negatieve coronatest naar binnen.

Organisator van de demonstratie, Police for freedom, strijdt naar eigen zeggen voor het behoud van grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting en medische vrijheid. De demonstranten hielden onderling geen afstand, slechts een enkeling droeg een mondkapje.

Afgelopen vrijdag werd fotojournalist Joey Bremer ernstig gehinderd door agenten toen hij vanaf de openbare weg foto’s aan het maken van een training van de Dienst Speciale Interventies (DSI) in de Rotterdamse Haven.

Fotograaf Caspar Huurdeman was bij hetzelfde protest en meldt dat hij zijn werk zonder hindering kon doen. “Zelf ben ik in, bij en tussen de demonstratie geweest en heb van alle partijen de ruimte gekregen om mijn werk te doen. Een ME’er merkte zelfs op: laat je rellenkaart even wat duidelijker zien en vervolgde zijn weg.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.