banner festival 23

— donderdag 1 oktober 2020, 15:19 | 1 reactie, praat mee

‘Weer een deskundige onder druk gezet na optreden in Zembla-uitzending over granuliet’

Afgravingen in het natuurontwikkelingsproject Over de Maas - © Bert Beelen / Hollandse Hoogte

Hoogleraar integriteit Rob van Eijbergen aan de Vrije Universiteit Amsterdam zegt na zijn optreden in de Zembla-uitzending over granuliet benaderd te zijn door een consultant van Graniet Import Benelux (GIB), onderdeel van het bedrijf Bontrup. De consultant gaf aan bezig te zijn met dossieropbouw voor een mogelijke aanklacht tegen hem, aldus Van Eijbergen.

Een week geleden werd bekend dat een voormalig milieuofficier van Justitie een dagvaarding heeft ontvangen van GIB. Het bedrijf wil hem verantwoordelijk houden voor (toekomstige) schade door zijn uitspraken in de uitzending van Zembla over de granulietaffaire. 

Na de tweede uitzending over het granuliet waar Eijbergen in voor kwam zocht consulent Hans Stupers via Whatsapp en mail contact met Eijbergen. Het gesprek mondde volgens de hoogleraar op Linkedin “uit in een vrij intimiderende stroom van verwijten” en eindigde met de boodschap dat hij bezig was met dossieropbouw om mogelijk een aanklacht voor te bereiden.

Van Eijbergen zegt nog steeds achter zijn uitspraken te staan die hij tijdens de uitzending deed. Zembla zocht contact met Stupers en de consulent zegt zich “niet te herkennen in de weergave van het telefoongesprek zoals de heer Van Eijbergen die op LinkedIn weergeeft”.  Meer bij Zembla

Lees ook:
Milieu-expert gedagvaard na optreden in uitzending Zembla (23 september 2020)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Ruud Voest, 1 oktober 2020, 18:12

Genoten van de uitzending van Zembla ! Was schokkend om te zien hoe Rijkswaterstaat en Bontrup de belangen van de natuur verkwanselden uit winstbejag.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.