word studentlid

— woensdag 5 december 2018, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Weer duizenden banen op de tocht bij reorganisatie Thomson Reuters

Weer duizenden banen op de tocht bij reorganisatie Thomson Reuters
EPA

Thomson Reuters kondigt een nieuwe reorganisatie aan, waarbij het bedrijf dat nieuws, zakelijke en juridische data levert de komende twee jaar zo'n twaalf procent van het personeelsbestand gaat ontslaan. Het gaat daarbij om zo'n 3200 banen. Laatste wijziging: 5 december 2018, 09:06

Twee jaar geleden voerde Thomson Reuters ook al een omvangrijke reorganisatie door, waarbij tweeduizend banen verdwenen. Het bedrijf wil ook het aantal kantoren wereldwijd fors reduceren, meldt zakenkrant The Wall Street Journal. In 2012 had Thomson Reuters er 517, dat moeten er over twee jaar nog maar 133 zijn.

Thomson Reuters wil ook de omzet flink omhoog brengen, door meer op digitale distributie van diensten en software te gaan inzetten. Deze groeimarkt zou tientallen miljarden waard zijn. Investeerders beloonden het bedrijf met een hogere beurskoers.

Persbureau Reuters levert maar een klein aandeel in de totale omzet van Thomson Reuters, stelt de Wall Street Journal. In 2017 was dat zo’n 300 miljoen dollar omzet op een totaal van 5,3 miljard.

Bekijk meer van

Thomson Reuters

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.