— woensdag 2 juni 2010, 10:22 | 0 reacties, praat mee

RD saneert: 20 voltijdbanen minder

Het Reformatorisch Dagblad (RD) zal de komende jaren twintig voltijdbanen schrappen, als gevolg van tegenvallende economische situatie. Het personeel werd maandag over het besluit ingelicht door directeur Bart Visser, meldt het Nederlands Dagblad. De krant vermijdt gedwongen ontslagen door het niet verlengen van tijdelijke contracten. "Zeven of acht" van de ontslagen vallen op de krantenredactie zelf, de rest zal op de commerciële afdeling of bij ondersteunende diensten worden gerealiseerd. Bij het RD werken zo'n 100 journalisten. Het Nederlands Dagblad meldt dat het RD afwijkt van de CAO voor dagbladjournalisten, door personeel drie jaar lang op tijdelijke basis te laten werken. Het maakt de voorgenomen ontslagen een stuk eenvoudiger. De krant staat er financieel goed voor, maar de directie wil het jaar 2010 zonder verlies afsluiten. Twintig voltijdbanen minder levert een besparing van naar schatting 1 miljoen euro op. "Dat is fors voor een organisatie als de onze", aldus Visser.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.