e learning nvj

— zondag 14 juni 2015, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Weekoverzicht: nieuws week 24

Villamedia vat het medianieuws van afgelopen week samen:
Wie heeft gelijk? TMG, Sanoma of De Persgroep Wie heeft de juiste digitale weg al gevonden? De Persgroep, Sanoma of TMG? Is het big data wat de uitgevers gaat redden, het vertrouwen in de journalistiek of weten we het allemaal niet? De topmannen van De Persgroep, Sanoma en Telegraaf Media Groep (TMG) spraken donderdag op het jaarlijkse uitgeverscongres van Mediafacts.

‘Hoofdredacties worstelen met online cultuur’
Ondanks dat online onmiskenbaar een steeds belangrijker component vormt voor alle traditionele media, ontbreekt het daar veelal aan een duidelijke visie op de overstap naar een nieuwe digitale nieuwscultuur. Dat concludeert journaliste Klaske Tameling, die 18 juni promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen met het proefschrift En wat doen we online? Crossmediale dilemma’s op de Nederlandse nieuwsredactie.

Lange celstraf voor hoofdredacteur Turkije
Als het aan de Turkse president Erdoğan ligt verdwijnt de hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet voor een lange tijd achter tralies. In een petitie stelt hij dat de hoofdredacteur, Can Dündar, twee keer levenslang én 42 jaar celstraf zou moeten krijgen wegens het schenden van de anti-terrorisme-wet.

Google helpt: ‘Natuurlijk is het ook deels PR’
Google wil verspreid over drie jaar in totaal 150 miljoen euro doneren aan innovatie in de Europese journalistiek. Niet alleen een nobel initiatief. ‘Maar het kan geen kwaad.’

Ton Heerts jaagt ZZP’ers in de gordijnen
FNV-voorman Ton Heerts heeft ZZP’ers in de gordijnen gejaagd met zijn opvatting dat hij voor het afschaffen van de zelfstandigenaftrek is. ‘Want dat wordt betaald door de belastingbetaler.’ Bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zijn tal van klachten binnen gekomen van zelfstandige journalisten en fotografen.

Bekijk meer van

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.