— woensdag 10 juni 2015, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Erdoğan eist lange celstraf voor hoofdredacteur

AFP PHOTO / ADEM ALTAN

Als het aan de Turkse president Erdoğan ligt verdwijnt de hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet voor een lange tijd achter tralies. In een petitie stelt hij dat de hoofdredacteur, Can Dündar, twee keer levenslang én 42 jaar celstraf zou moeten krijgen wegens het schenden van de anti-terrorisme-wet. Dat meldt de meest recente editie van Zaman Vandaag. Dündar haalde de woede van Erdoğan op zijn nek nadat Cumhuriyet foto’s plaatste van vrachtwagens van de Turkse inlichtingendienst waarmee wapens naar terreurgroepen in Syrië werden vervoerd.

Kort na de publicatie kondigde de hoofdofficier van justitie İrfan Fidan een onderzoek naar de krant aan. Volgens Fidan brengt het publiceren van de foto’s de nationale veiligheid van Turkije in gevaar. “De persoon die hier verslag van heeft gedaan en er een exclusief verhaal van heeft gemaakt, zal een hoge prijs betalen”, aldus Erdoğan in een interview met de Turkse staatszender TRT. “Ik laat hem niet gaan. De aantijgingen jegens de nationale inlichtingendienst zijn een soort spionage-activiteiten. De krant is nu betrokken bij spionage.”

Bekijk meer van

Turkije Cumhuriyet

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.