banner festival 23

— woensdag 9 november 2022, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Wall Street Journal: ‘Facebook-moeder Meta bereidt massaontslag voor’

© Shutterstock / NurPhoto

Facebook-moederbedrijf Meta is van plan een groot deel van het personeel te ontslaan. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal wordt woensdagmorgen begonnen met het informeren van werknemers die hun baan verliezen. Topman Mark Zuckerberg zou dat aan honderden leidinggevenden van het bedrijf hebben medegedeeld. Laatste wijziging: 9 november 2022, 08:54

De ontslagen treffen naar verwachting vele duizenden werknemers. Het wordt waarschijnlijk de grootste ontslagronde in de technologiesector dit jaar, meldde The Wall Street Journal eerder al. Zuckerberg leek ontdaan tijdens de vergadering van dinsdag, schrijft de krant. Hij zou de verantwoordelijkheid voor de misstappen van het bedrijf op zich hebben genomen. Zijn te grote optimisme over groei leidde tot overbezetting, meldden bronnen die bij de vergadering aanwezig waren.

Het hoofd personeelszaken van Meta, Lori Goler, zou aangegeven hebben dat werknemers die hun baan verliezen ten minste vier maanden salaris meekrijgen als ontslagvergoeding. De interne aankondiging over de ontslagronde wordt woensdagmorgen verwacht. In de loop van de ochtend weten ook de werknemers die het aangaat, waar ze aan toe zijn.

Bekijk meer van

Meta Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.