— woensdag 29 april 2015, 15:42 | 2 reacties, praat mee

Waakhonden komen op voor freelancers

In een brief aan de top van De Persgroep vragen de gezamenlijke redactieraden en redactiecommissies van de voormalige Wegenerkranten om een betere betaling voor freelancers. "Aangezien 30 procent van de kopij in onze kranten moet worden gevuld door externe medewerkers is het van groot belang dat kwaliteit wordt geleverd. Naar onze stellige overtuiging is dat alleen mogelijk door goede freelancejournalisten fatsoenlijk te betalen voor producties die er toe doen. Op basis van allerlei signalen die ons al geruime tijd bereiken, zijn wij er niet gerust op dat u daartoe bereid bent. Veronderstellingen dat professionele freelancers in de rij staan om zich voor onze kranten uit de naad te werken tegen beloningen waar zij niet of nauwelijks van kunnen rondkomen, delen wij op basis van eigen ervaringen in onze regio’s niet."

Volgens de waakhonden rust er een grote verantwoordelijkheid op De Persgroep omdat ze regionaal monopolist zijn. In de brief staat verder dat er gaten dreigen te vallen in de kranten als er geen goede contracten worden afgesloten. Vanaf 1 mei verlaten namelijk grote aantallen journalisten de Wegenerkranten. Er zal dus op korte termijn duidelijkheid moeten komen over de tarieven. De top van de Persgroep wordt daarom door de waakhonden gevraagd afspraken te maken met de Centrale Ondernemingsraad en de NVJ in een adviserende rol te betrekken.

Bekijk meer van

Wegener De Persgroep

Praat mee

2 reacties

Rob Vunderink, 30 april 2015, 15:35

Welke schurftige hond plaatst hier zijn laffe kreten anoniem als zogenaamde interim-senioruitgever? Sodemieter op.

Dolf Rogmans, 3 mei 2015, 15:20

De reacties van interim-senioruitgever zijn verwijderd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.