— woensdag 14 juli 2010, 14:20 | 0 reacties, praat mee

Vrijspraak voor AIVD’ers in Telegraaf-zaak

De rechtbank van Haarlem heeft twee voormalig medewerkers van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) vrijgesproken van het lekken van staatsgeheimen naar de Telegraaf. De rechter vindt het bewijsmateriaal verkregen door het afluisteren van een journalist onrechtmatig, omdat de inzet van een telefoontap op journaliste Jolande van der Graaf disproportioneel is. In de krant verschenen vorig jaar maart enkele artikelen over de inlichtingendienst AIVD in de aanloop naar de oorlog in Irak, gebaseerd op materiaal van de AIVD. Het Openbaar Ministerie had twee en drie jaar cel geëist. Het OM heeft laten weten tegen de uitspraak in beroep te gaan. De NVJ spreekt over een prachtige uitspraak. Meer bij de NOS / Rechtspraak

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.