banner persveilig

— vrijdag 23 augustus 2013, 09:04

Britten mogen spullen Miranda bekijken

De Britse autoriteiten mogen doorgaan met het onderzoeken van de documenten van David Miranda, de partner van The Guardian-journalist Glenn Greenwald. De Britse regering mag de gegevens op de elektronische apparaten van de partner van een Guardian-journalist niet 'inspecteren, kopiëren of delen'. In het kader van de 'nationale veiligheid' mogen de gegevens wel bekeken worden. Dat heeft de Britse Hoge Raad beslist. De informatie die de Britse politie in beslag "is zeer gevoelig", aldus de politie zelf. Publicatie kan zelfs levens in gevaar brengen. De Britse politie hield de 28-jarige Miranda zondag urenlang vast op de Londense luchthaven Heathrow op basis van de antiterrorismewetgeving. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zei in een verklaring aan de rechtbank dat er "tienduizenden zeer geheime documenten" van Miranda waren ingenomen. Meer bij The Guardian / AP

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.