— dinsdag 15 juni 2010, 11:00 | 0 reacties, praat mee

NVJ geen partij in Telegraaf-zaak EHRM

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren zijn niet ontvankelijk verklaard in de de zaak die De Telegraaf heeft aangespannen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) inzake journalisten Bart Mos en Joost de Haas. Het tweetal werd maandenlang door de inlichtingendienst AIVD geobserveerd na publicaties over staatsgeheime dossiers van de AIVD die in handen van topcrimineel Mink K. waren gekomen. De twee verslaggevers werden ook enkele dagen gegijzeld in een poging hun bronnen te achterhalen. De rechtsgang naar het EHRM volgde na een uitspraak van de Hoge Raad dat het handelen van de AIVD gerechtigd was, omdat de nationale veiligheid in het geding was. Volgens het EHRM zijn de NVJ en het Genootschap niet ontvankelijk omdat ze geen slachtoffer zijn van een schending van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). De klachten van De Telegraaf en de betreffende journalisten worden wel in behandeling genomen, zo heeft het EHRM laten weten. Meer bij EHRM

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.