— vrijdag 19 februari 2010, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Vrij Nederland: ‘AVRO in de fout’

In Vrij Nederland stelt redacteur Maurits Martijn dat de AVRO bij het programma 'Op Zoek naar Mary Poppins' regels rond gedragscode promotionele kansspelen en de gedragscode van de publieke omroep heeft overtreden*. Uiteindelijk won de 24-jarige Noortje Herlaar de stemrondes (deels per sms en telefoon en 60 cent per gesprek) en zal ze later dit jaar in Mary Poppins de hoofdrol vertolken. De musical wordt geproduceerd door Joop van der Ende's Stage Entertainment. De AVRO reageert in de commentaren onder de samenvatting van het artikel dat het telefoonstemmen onderdeel uitmaakt van het originale BBC-format. De inkomsten "voor zover die er zijn" vloeien terug naar het programma, in overeenstemming met regels van het Commissariaat van de Media. Het Commissariaat heeft in het eerste seizoen het programma al onderzocht en geen ongeregeldheden gevonden. Evenmin werden door Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO) problemen geconstateerd. De suggestie dat eigenlijk geen van de omroepen zich aan het zogenoemde dienstbaarheidsverbod houden "is voor rekening van de journalist", stelt de AVRO. Het volledige stuk 'Op zoek naar geld' staat ook online. *UPDATE 22/2: In een eerdere versie van dit stuk stond dat de AVRO de Mediawet zou overtreden. Die suggestie is onjuist.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.