website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

VPRO-podcast Opgejaagd wint Prix Europa voor ‘Best European Digital Audio’

Sabien Froger — Geplaatst in prijzen op maandag 22 oktober 2018, 15:52

Maker van de podcast, Jennifer Pettersson

Maker van de podcast, Jennifer Pettersson

Nieuws Jaarlijks worden tijdens festival de Prix Europa mediaprijzen uitgereikt aan de beste tv-, radio- en online producties. Dit jaar heeft de VPRO-podcast Opgejaagd als enige van de 21 Nederlandse producties die in aanmerking kwamen voor de Europese mediaprijzen, een prijs in ontvangst mogen nemen.

De van oorsprong Zweedse documentairemaker Jennifer Pettersson won met haar podcast-serie over systeemfouten in het onderwijs en de kinderopvang de prijs voor ‘Best European Digital Audio’. De podcast is ontstaan uit Petterssons verbazing over de Nederlandse crèche en de basisschool waar haar kinderen naartoe gaan.

De manier waarop zij een ‘family dilemma’ omgezet heeft in een onderzoek naar gehele school- en kinderopvangsystemen vond de jury indrukwekkend. Daarnaast spreekt zij lof over de invloed die de serie gehad heeft op het debat rondom onderwijs in Nederland.

Lees ook het interview dat we deze zomer hadden met Jennifer Pettersson en haar man Jair Stein: ‘Razend zijn doet iets met je verhaal’

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.