— maandag 22 oktober 2018, 15:52 | 0 reacties, praat mee

VPRO-podcast Opgejaagd wint Prix Europa voor ‘Best European Digital Audio’

Maker van de podcast, Jennifer Pettersson

Jaarlijks worden tijdens festival de Prix Europa mediaprijzen uitgereikt aan de beste tv-, radio- en online producties. Dit jaar heeft de VPRO-podcast Opgejaagd als enige van de 21 Nederlandse producties die in aanmerking kwamen voor de Europese mediaprijzen, een prijs in ontvangst mogen nemen.

De van oorsprong Zweedse documentairemaker Jennifer Pettersson won met haar podcast-serie over systeemfouten in het onderwijs en de kinderopvang de prijs voor ‘Best European Digital Audio’. De podcast is ontstaan uit Petterssons verbazing over de Nederlandse crèche en de basisschool waar haar kinderen naartoe gaan.

De manier waarop zij een ‘family dilemma’ omgezet heeft in een onderzoek naar gehele school- en kinderopvangsystemen vond de jury indrukwekkend. Daarnaast spreekt zij lof over de invloed die de serie gehad heeft op het debat rondom onderwijs in Nederland.

Lees ook het interview dat we deze zomer hadden met Jennifer Pettersson en haar man Jair Stein: ‘Razend zijn doet iets met je verhaal’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.