— woensdag 19 juli 2017, 12:20 | 0 reacties, praat mee

VPRO lanceert drie YouTube-kanalen voor buitenlandse kijkers

De VPRO heeft ruim driehonderd uur aan programma's in het Spaans, Engels en Frans vertaald en publiceert deze op drie YouTube-kanalen: VPRO World Stories, VPRO Documentary en VPRO Metropolis. Deze video's zijn alleen beschikbaar voor kijkers buiten Nederland. Nederlandse kijkers moeten verplicht naar vpro.nl of de website van de NPO om materiaal online terug te zien. Wie binnen Nederland een video aanklikt, krijgt de melding dat de video geografisch is geblokkeerd.

De VPRO is hiermee de eerste Nederlandse publieke omroep die zich, onder de naam VPRO Broadcast, rechtstreeks richt op een internationaal publiek. De drie YouTube-kanalen zijn thematisch als volgt onderverdeeld:

VPRO World Stories
Met reisseries en programma’s over Nederland laat de VPRO de wereld zien door de ogen van getalenteerde journalisten en makers. Op het kanaal zijn momenteel o.a. de volgende series beschikbaar: Langs de oevers van de Yangtze, Op zoek naar Frankrijk, Grensland, Sunny Side of Spirit, De trek, Dwars door Afrika, De hokjesman en Nederland van Boven.

VPRO Documentary
Met een groot aantal documentaires van VPRO Tegenlicht, oftewel VPRO Backlight, draait het op dit kanaal om journalistiek vanuit een open en onderzoekende blik met onderwerpen over economie, politiek, duurzaamheid, de financiële wereld, technologie en oorlog.

VPRO Metropolis
Reportages over thema’s uit het dagelijkse leven van mensen over de hele wereld, laten de overeenkomsten en verschillen zien tussen culturen. In beeld gebracht door een internationaal netwerk van lokale journalisten.

Hoofdredacteur VPRO Televisie Stan van Engelen stelt dat de VPRO van oudsher sterk internationaal georiënteerd is. “Met deze drie VPRO YouTube-kanalen is het nu mogelijk om onze programma’s buiten Nederland gratis en in hoge kwaliteit aan te bieden voor een internationaal publiek dat openstaat voor nieuwe of andere ideeën”, aldus Van Engelen. Meer bij vpro.nl/overdegrens

Bekijk meer van

YouTube VPRO vernieuwing

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.