e learning nvj

— woensdag 24 april 2019, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Voormalig Europarlementariër en schrijver Lagendijk mag Turkije weer in

De Nederlandse Turkije-kenner Joost Lagendijk krijgt weer een visum voor Turkije. Dat meldt hij via Twitter. De oud-Europarlementariër werd in 2016 de toegang tot het land ontzegd. Hij woonde daarvoor acht jaar in Turkije met zijn vrouw, de Turkse journaliste Nevin Sungur. Een officiële reden voor zijn uitzetting werd door de Turkse regering nooit gegeven. Laatste wijziging: 24 april 2019, 08:29

Lagendijk werd vanmiddag gebeld door de Turkse ambassadeur in Nederland, Saban Disli, met de mededeling dat hij een nieuw visum kan komen ophalen. “Mijn eerste reactie was vooral verbazing, ik vroeg hem of hij het serieus meende”, zegt Lagendijk in een telefonische reactie. “Maar het is kennelijk tot op het hoogste niveau goedgekeurd.”

Het is gissen naar de reden achter dit besluit, zegt Lagendijk tegen de NOS. “Nederlandse investeringen, een Turkse behoefte aan betere verhoudingen met Europa, ik weet het niet.” Hij is van plan het visum zeer binnenkort op te halen. “Ik heb een sterke drang om snel naar Istanbul te gaan. Al was het maar om weer eens even een paar dagen in mijn eigen huis te zijn.”

Meer bij de NOS.

Bekijk meer van

Turkije Joris Lagendijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.