website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Voormalig Europarlementariër en schrijver Lagendijk mag Turkije weer in

Dolf Rogmans — Geplaatst in censuur op woensdag 24 april 2019, 08:00

Nieuws De Nederlandse Turkije-kenner Joost Lagendijk krijgt weer een visum voor Turkije. Dat meldt hij via Twitter. De oud-Europarlementariër werd in 2016 de toegang tot het land ontzegd. Hij woonde daarvoor acht jaar in Turkije met zijn vrouw, de Turkse journaliste Nevin Sungur. Een officiële reden voor zijn uitzetting werd door de Turkse regering nooit gegeven.

Lagendijk werd vanmiddag gebeld door de Turkse ambassadeur in Nederland, Saban Disli, met de mededeling dat hij een nieuw visum kan komen ophalen. “Mijn eerste reactie was vooral verbazing, ik vroeg hem of hij het serieus meende”, zegt Lagendijk in een telefonische reactie. “Maar het is kennelijk tot op het hoogste niveau goedgekeurd.”

Het is gissen naar de reden achter dit besluit, zegt Lagendijk tegen de NOS. “Nederlandse investeringen, een Turkse behoefte aan betere verhoudingen met Europa, ik weet het niet.” Hij is van plan het visum zeer binnenkort op te halen. “Ik heb een sterke drang om snel naar Istanbul te gaan. Al was het maar om weer eens even een paar dagen in mijn eigen huis te zijn.”

Meer bij de NOS.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.