— maandag 25 juli 2022, 11:58 | 1 reactie, praat mee

Voormalig Amerikaans president Trump spreekt vol lof over Nederlandse boeren, boerenprotest steeds meer op de korrel van rechtse media in VS

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump op de 'Turning Point USA' bijeenkomst in Tampa, Florida waar hij zijn steun uitsprak voor de Nederlandse boeren. - © Associated Press/Phelan M. Ebenhack.

Afgelopen weekend sprak de Amerikaanse oud-president op een bijeenkomst genaamd 'Turning Point USA' in Florida zijn steun uit voor de protesterende Nederlandse boeren. ‘Op dit moment verzetten Nederlandse boeren zich dapper tegen de klimaat-tirannie van de Nederlandse regering, die hun productie rigoureus wil inkrimpen ondanks de toenemende voedseltekorten’, aldus de voormalig president, zonder hard te maken om welke voedseltekorten het gaat. Zover bekend zijn er geen voedseltekorten in Nederland. De Nederlandse boerenprotesten raken steeds meer in het vizier van 'alt right' media in de VS en elders in de wereld. Laatste wijziging: 25 juli 2022, 13:43

Ook zei de voormalig president dat Nederlandse boeren al hun vee zouden moeten ruimen, terwijl in de huidige stikstofplannen van het kabinet wordt gesproken van een krimp van dertig procent. ‘We steunen de vreedzame Nederlandse boeren die dapper strijden voor hun vrijheid. Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt’, aldus de president. Verschillende organisaties die de Nederlandse boerenprotesten organiseren of deze ondersteunen laten tegenover de Telegraaf weten zich gesteund te voelen door de woorden van de voormalige Amerikaanse president.

‘Voorhoede van Derde Wereldoorlog’
De uitspraken van Trump staan niet op zichzelf. Tijdens en voor zijn presidentschap bleek al dat Trump een fervent kijker is van Fox News. In de afgelopen weken was publiciste Eva Vlaardingerbroek meermaals te gast in de programma’s van Fox News, alwaar zij verschillende onwaarheden over het ‘boerenprotest’ deelde. NRC signaleerde onlangs ook al dat er bij ‘rechts alternatieve’ media van over de hele wereld veel aandacht is voor de Nederlandse boerenprotesten. In een programma op Fox News werd gesteld dat de Nederlandse boerenprotesten een ‘voorhoede’ waren van de ‘Derde Wereldoorlog’.

De Canadese ‘alt right’ nieuwswebsite RebelNews heeft ook een verslaggever naar Nederland gestuurd, die onder meer optekende dat de Nederlandse boeren ‘opstaan tegen het WEF [World Economic Forum]-beleid van Rutte’. De website is ook een crowdfunding gestart om haar verslaggeving te financieren.

Ook bij een boerenprotest op de Dam in Amsterdam doken verschillende Amerikaanse en Canadese ‘anti-overheidsactivisten’ op, zo zag het Algemeen Dagblad. De Canadse journalist Keean Bexte van ‘The Counter Signal’ was enkele dagen aanwezig in Nederland en spreekt op Twitter inmiddels van ‘The Dutch Uprising’. Op video’s die hij verspreidt is te zien dat demonstranten in de Canadese stad Toronto rondliepen met omgekeerde Nederlandse vlaggen. Bexte was ook te gast in het tv-programma ‘Ingraham Angle’ op Fox News waarin hij geïntroduceerd werd met de tekst ‘Globalisten willen hun handen leggen op Nederlandse boeren’. Ook de Franse politica Marine le Pen sprak in een tweet afgelopen weekend haar steun uit voor de Nederlandse boeren.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 26 juli 2022, 18:06

Helaas en tot mijn spijt heb ik zelf als fotojournalist geconstateerd dat er bijna geen verse groenten te verkrijgen zijn zelfs AH had groeten die al slecht werden in de schappen maar wel voor hoge prijzen werden verkocht.
Dat dat Trump waar ik zeker geen fan van ben en hem liever ziet gaan dan komen jullie regering onderuit haalt kan ik inkomen.
Het lijkt ook hier op zijn plaats dat er eens een paar onderzoeksjournalisten eens gaan kijken in hoeverre de overheid lees Rutte en zijn regering er baat bij hebben het aantal boeren te verminderen in jullie land.
Nu vliegen de prijzen vaak al met meer dan 50 tot 100% OMHOOG omdat men geld ruikt wat men als grootgrutter graaf uit de zakken wil halen bij onschuldige burgers
Door gewoon kunstmatige schaarste te creëren.
Ik zelf hou en hield dit goed in de gaten maar diverse grote winkelketens hebben hun prijzen gewoon som wel 5 keer of meer dan de inflatiecijfers verhoogd .
Dus wat is hier aan de hand.
Wil de regering de boeren weg hebben zodat je straks afhankelijk ben van het buitenland in ruil voor de grond van boeren want dat is mijn inziens de werkelijke inzet van de stikstof affaire.
DusDie Trump kan wel eens gelijk gaan krijgen en Rutte en zijn regering die neem ik zeker niet meer serieus deze man moet gewoon zijn biezen pakken dan is de stikstof crisistijd vertelden tijd

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.