website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Grootverdieners BBC nog steeds allemaal man

Lars Pasveer — Geplaatst in salaris op donderdag 12 juli 2018, 09:12

EPA

EPA

Nieuws De BBC bood eerder deze maand excuses aan voor de ongelijkheid in betaling tussen mannen en vrouwen, maar uit de recentste cijfers blijkt dat er nog een lange weg te gaan is: de journalistieke grootverdieners bij de omroep zijn allemaal man.

De best betaalde journalist bij de BBC is nieuwslezer Hugh Edwards, die jaarlijks zo’n 600.000 pond verdient (6,7 ton in euro’s) maar zelf al heeft ingestemd met een salarisverlaging. De eerste journaliste op de lijst is Emily Maitlis, die het actualiteitenprogramma Newsnight presenteert. Ze verdient zo’n 230.000 pond (ruim 259 duizend euro).

De grootste vrijwillige daling komt op rekening van Jeremy Vine, die zijn salaris als grootverdiener in 2016-2017 (rond 750.000 pond) het afgelopen jaar zag teruggaan naar zo’n 450.000 pond). De BBC zegt dat tegen 2020 de grootste verschillen in ongelijke betaling moeten zijn ingelopen.

Het verschil in betaling tussen mannen en vrouwen was vorig jaar 8,4 proccent, tegen 10,7 procent in het jaar ervoor. Het inlopen van die verschillen “kost tijd”, aldus de BBC. De Britse journalistenvereniging NUJ zegt met de BBC in overleg te zijn om tot duidelijke salarisschalen te komen en toe te zien dat die transparant en consistent worden toegepast. Meer bij Press Gazette

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.