— donderdag 12 juli 2018, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Grootverdieners BBC nog steeds allemaal man

EPA

De BBC bood eerder deze maand excuses aan voor de ongelijkheid in betaling tussen mannen en vrouwen, maar uit de recentste cijfers blijkt dat er nog een lange weg te gaan is: de journalistieke grootverdieners bij de omroep zijn allemaal man.

De best betaalde journalist bij de BBC is nieuwslezer Hugh Edwards, die jaarlijks zo’n 600.000 pond verdient (6,7 ton in euro’s) maar zelf al heeft ingestemd met een salarisverlaging. De eerste journaliste op de lijst is Emily Maitlis, die het actualiteitenprogramma Newsnight presenteert. Ze verdient zo’n 230.000 pond (ruim 259 duizend euro).

De grootste vrijwillige daling komt op rekening van Jeremy Vine, die zijn salaris als grootverdiener in 2016-2017 (rond 750.000 pond) het afgelopen jaar zag teruggaan naar zo’n 450.000 pond). De BBC zegt dat tegen 2020 de grootste verschillen in ongelijke betaling moeten zijn ingelopen.

Het verschil in betaling tussen mannen en vrouwen was vorig jaar 8,4 proccent, tegen 10,7 procent in het jaar ervoor. Het inlopen van die verschillen “kost tijd”, aldus de BBC. De Britse journalistenvereniging NUJ zegt met de BBC in overleg te zijn om tot duidelijke salarisschalen te komen en toe te zien dat die transparant en consistent worden toegepast. Meer bij Press Gazette

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.