PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 27 september 2017, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Volkskrant en VPRO delen in Europese subsidie

Het European Journalism Centre heeft aangekondigd dat zeven journalistieke organisaties 800.000 euro subsidie krijgen toebedeeld uit het fonds European Publishers Reporting Grants. Onder hen bevinden zich de VPRO en de Volkskrant, die elk rond 120.000 euro ontvangen. Laatste wijziging: 27 september 2017, 14:52

Het geld moet worden ingezet voor innovatie op het gebied van storytelling en technologie rond het thema ontwikkelingshulp. De VPRO zal het geld gebruiken voor het internationale Metropolis, waar het afgelopen zomer drie YouTube-kanalen voor buitenlandse kijkers opstartte.

Hoofdredacteur VPRO Televisie Stan van Engelen zegt dat de subsidie het format volledig naar online kan tillen. “Onze internationale videoverslaggevers kunnen niet wachten om hun verhalen van over de hele wereld te delen.”

De Volkskrant zal het geld inzetten om over ‘food corridors’ te berichten, de wijze om snel voedsel naar hulpbehoevenden in Afrika te krijgen. Dat onderwerp zal door de Volkskrant vanuit sociologisch, economisch, milieutechnisch en politiek standpunt worden belicht.

Hoofdredacteur Digitaal bij de Volkskrant Kustaw Bessems zegt blij te zijn dat de steun de krant in staat zal stellen om het onderwerp langere tijd te kunnen volgen: “Of grof gezegd: hoe voed je 9 miljard mensen tegen 2050?”

Andere partijen die geld uit het fonds ontvangen zijn onder meer de Frankfurter Allgemeine Zeitung, ELLE UK en het Britse onderzoeksjournalistieke platform The Bureau of Investigative Journalism.

Ook de CNN-vestiging in Groot-Brittannië ontvangt geld uit het fonds. Zij gaan vanuit de Afrikaanse regio berichten over vrouwenrechten en gezondheidszorg voor vrouwen. Meer bij European Publishers Reporting Grants

Bekijk meer van

VPRO Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.