— vrijdag 27 mei 2022, 17:34 | 0 reacties, praat mee

Volkskrant stopt met Jan Kuitenbrouwers rubriek Wakkerlands

De Volkskrant stopt met de rubriek Wakkerlands, waarin Jan Kuitenbrouwer zich wekelijks buigt over veelal woke taalgebruik. Kuitenbrouwer twitterde enkele dagen geleden dat zijn rubriek voor deze week zou zijn ‘afgekeurd’ door de Volkskrant. Laatste wijziging: 29 mei 2022, 11:20

Volgens hoofdredacteur Pieter Klok van deze krant is daar geen sprake van. ‘De rubriek is niet afgekeurd. We hadden wat eindredactionele opmerkingen die hij weigert door te voeren. We hadden hem al laten weten dat we met de rubriek zouden stoppen. Daar is hij het niet mee eens, blijkbaar. Ik ga binnenkort nog met hem praten’, aldus Klok.

Kuitenbrouwer vermoedt dat Wakkerlands stopt omdat het Transgender Netwerk Nederland een brief aan de krant heeft geschreven met klachten over de rubriek. ‘Bij de 50 afleveringen die ik heb geschreven kreeg ik van de redactie alleen aanmerkingen als het over transgenders ging. Maar in een rubriek over woke taalgebruik kun je niet om het onderwerp gender heen. Als je dat als redactie niet wil moet je dat gewoon zeggen. Dit voelt als een softe cancelling’.

Bekijk meer van

Kranten

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.