banner festival 23

— vrijdag 24 maart 2023, 19:04 | 0 reacties, praat mee

Volkskrant-hoofdredactie furieus over intimidatie van eigen medewerker na NOS Sport-publicatie

© Jiri Büller

Een medewerker van de Volkskrant zou volgens een roddelkanaal de vrouw zijn met wie NOS Sport-presentator Tom Egbers een jarenlange affaire had. Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok laat in zijn eigen krant weten dat dit 'totale nonsens' is. De vrouw kreeg online verwensingen te verduren en haar gegevens uit het kadaster werden verspreid, net als foto's van haar huis. Laatste wijziging: 27 maart 2023, 08:58

De intimidatie aan het adres van de Volkskrant-redacteur tart volgens Klok ‘elke beschrijving’.

‘Deze week beweerde een roddelkanaal uit het niets dat de 22-jarige stagiair inmiddels Volkskrant-medewerker zou zijn. Dat is totale nonsens. Een dag later bracht een ander roddelkanaal een naam van een Volkskrant-medewerker naar buiten, die ooit de 22-jarige stagiair zou zijn geweest, inclusief haar contactgegevens. Eveneens totale nonsens’, zegt Klok.

De roddelkanalen hebben volgens Klok de jacht ingezet op de identiteit van de vrouw in kwestie, die na de affaire door Egbers bij NOS Sport zou zijn weggepest. Klok noemt die jacht ‘laakbaar en verontrustend’.

‘Het is bedreigend voor de vrouw die ooit deze stagiair was, en nu ook voor een Volkskrant-medewerker, die in verband wordt gebracht met een zaak waarmee ze helemaal niets te maken heeft en wier contactgegevens nu op straat liggen. Een dergelijke intimidatie van onze bronnen en medewerkers is onacceptabel.’

Of de Volkskrant juridische stappen onderneemt tegen een of meerdere roddelkanalen is nog niet bekend. Villamedia is in afwachting van een reactie van de krant.

Bekijk meer van

NOS Sport de Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.