— donderdag 18 juli 2019, 14:07 | 0 reacties, praat mee

Voetbal International verkocht, personeel overweegt juridische stappen

UPDATE Het personeel van Voetbal International overweegt juridische stappen tegen de directie van WPG, meldt het AD. WPG Uitgevers meldde in een persbericht vandaag de overname van het blad door Digital Enterprises. Financiële details over de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Laatste wijziging: 19 juli 2019, 09:32

De overstap van WPG Uitgevers naar de digitale uitgever heeft als doel “verdere groei van VI door nog betere verspreiding van de hoge kwaliteit voetbalcontent, een groter (online) bereik en meer zichtbaarheid. De nieuwe eigenaar Digital Enterprises maakt zich hard voor een duurzame toekomst voor VI, inclusief sterke garanties voor de werknemers.”

De VI-redactie blijft los van Digital Enterprises gehuisvest. Namens Digital Enterprises zal Hylke van der Meer als interim-directeur/uitgever van Voetbal International het integratieproces begeleiden. Van der Meer had eerder directiefuncties bij FD Mediagroep en WPG Media.

Maar volgens het AD vreest het personeel van het tijdschrift de ondergang van VI, omdat Digital Enterprises in hun ogen geen affiniteit en ervaring heeft met het uitgeven van bladen. Eerder dit jaar hebben de Redactieraad, de Ondernemingsraad en het Management Team, dat nu nog alleen bestaat uit de hoofdredactie, zich uitgesproken tegen DE. Daarnaast zou WPG niet de juiste procedure hebben gevolgd. De redactieraad heeft een advocaat in de arm genomen tegen de directie van WPG om de verkoop nietig te verklaren.

Voetbal International heeft een paar roerige jaren achter de rug. De uitgeverij heeft meermalen moeten ingrijpen in de tijdschriftentak vanwege teruglopende abonnementen en advertentie-inkomsten. Voor VI betekende dat diverse reorganisaties. In 2017 richtte VI zich meer op online met VI PRO. Twee jaar na de lancering van het digitale platform zijn er al tienduizend betalende digitale leden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.