training eu starters

— dinsdag 30 juli 2019, 08:29 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur heeft alle vertrouwen in toekomst VI, ondanks ophef rond verkoop

Ondanks alle rumoer over de verkoop van Voetbal International voorspelt hoofdredacteur Pieter Zwart dat het blad dit jaar zwarte cijfers gaat schrijven, na een aantal jaar verlies en reorganisaties. Laatste wijziging: 30 juli 2019, 14:55

Dat zegt hij in een interview met NRC. Dat komt door de nieuwe strategie gericht op langlopende abonnementen. VI Pro, de betaalsite die vijf euro per maand kost en toegang geeft tot specialistische voetbalstukken, is in mei door de grens van 10.000 abonnees gegaan. “En als je daarnaast legt waar we naar toe gaan, met een eigenaar die in ieder geval zégt in ons te willen investeren, ligt daar enorme potentie. Dus ik denk dat deze partij, die een flink bedrag neertelt, eigenlijk een koopje met ons heeft.”

Vorige week werd bekend dat WPG Uitgevers het voetbalblad voor een onbekend bedrag heeft verkocht aan Digital Enterprises (DE). Betrokkenen bevestigen aan NRC dat het lang niet de helft is van de ruim 20 miljoen euro die WPG enkele jaren geleden afwees van een andere partij.

Van de VI-medewerkers zou driekwart tegen de overname zijn geweest omdat DE geen ervaring heeft met het uitgeven van een papieren tijdschrift. Volgens hoofdredacteur Peter Wekking heeft een deel van het personeel met de stemming een signaal af willen geven dat ook andere partijen serieus zouden moeten worden genomen door WPG.

De redactieraad en de OR hebben in ieder geval om opheldering gevraagd. Zij zijn van mening dat het redactiestatuut op meerdere vlakken is overtreden. De redactieraad voelt zich onvoldoende gekend en vindt dat andere partijen geen serieuze kans kregen. Terugdraaiing van de overname zou niet het doel zijn.

Patrick Swart van WPG bestrijdt dat statuten met voeten getreden zijn: “De redactie heeft alle kans gehad om zich te laten kennen in het proces.” Daarnaast geeft Swart een detail uit de koopovereenkomst. Er is een baangarantie van drie jaar afgesproken. Volgens Swart “een bijzondere clausule in deze tijd” die “op initiatief van de ondernemingsraad in samenspraak met de redactieraad in de koopovereenkomst is opgenomen”. Maar die drie jaar blijken er nog maar 2,5 te zijn, want volgens bronnen op de redactie zou deze baangarantie per januari 2019 al ingegaan zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.