— woensdag 6 april 2011, 09:03

VN vrezen voor zelfcensuur in Hongarije

De omstreden Hongaarse mediawet kan, ondanks de aangepaste amendementen, nog steeds leiden tot een klimaat van zelfcensuur, doordat media terugschrikken voor de sancties die zij opgelegd kunnen krijgen. Daarvoor heeft Frank La Rue, de speciale VN-rapporteur voor vrijheid van meningsuiting, gewaarschuwd tijdens een bezoek aan Hongarije. Hij benoemde specifiek de hoge boetes die media kunnen krijgen, de vaagheid van argumenten bij de verplichting 'evenwichtig' te berichten, onvoldoende bronbescherming en de onpartijdigheid van een nieuw ingestelde media-autoriteit. Kritiek die de Europese Unie en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) ook al eerder leverde op de wet. Europees commissaris Neelie Kroes (Digitale Zaken) moet zelfs weer opnieuw de wet onderzoeken, omdat het Europees Parlement niet tevreden was over de aangepaste amendementen. Meer bij de VN

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.