Nieuwe leden NVJ november

— woensdag 3 juni 2009, 08:54 | 4 reacties, praat mee

De Stentor niet welkom bij Kampen

De Stentor is de komende twee weken niet welkom bij persconferenties en andere bijeenkomsten van de gemeente Kampen. Dat meldt het regionale dagblad. Bovendien heeft de hele gemeentelijke organisatie de opdracht gekregen niet in te gaan op verzoeken om informatie van de krant. Een artikel waarin de handelwijze van een Kamper bouwinspecteur aan de kaak wordt gesteld is de oorzaak. Burgemeester Jan Oosterhof vindt dat hierdoor de ambtenaar wordt beschadigd. De NVJ laakt het besluit van Kampen. "Dit is het domste wat je als burgemeester kunt doen. Het doet een beetje denken aan de affaire Wolfsen in Utrecht", reageert secretaris Thomas Bruning van de NVJ. Meer bij De Stentor / ANP via BNR Laatste wijziging: 3 juni 2009, 15:45

Bekijk meer van

NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Olivier, 3 juni 2009, 14:37

Wat een totale gekken. En dat in Nederland anno 2009. De collega’s van de Stentor moeten hier heel hard in gaan. Direct naar ministerie Binnenlandse Zaken. Ik kan me niet voorstellen dat dit geaccepteerd wordt. Of liever gezegd; ik hoop dat het niet kan. De WOB lijkt me in deze ook een aanknopingspunt. Een overheidsorgaan heeft de plicht antwoord te geven. Of ze dat nou wel of niet leuk vinden.

G.B. Strijker, 3 juni 2009, 19:32

De gemeente Kampen heeft, bij monde van haar burgermeester, blijkbaar helemaal niets zinnigs in te brengen tegen het artikel dat in de Kamper Stentor-editie verscheen…En grijpt dan maar naar het machtsmiddel (wat heet!) van een contactverbod. Wat zegt dit eigenlijk over de persvrijheid in de gemeente Kampen???

Sam Schoenen, 4 juni 2009, 01:14

Rare man die burgemeester. Las net een persbericht van de gemeente op de site van de Stentor. Daarin heeft de burgemeester het over “zijn wethouders” die het met hem eens zijn. Staatsrechtelijke onzin! Met die wethouders vormt hij een bestuurscollege; ze vallen niet onder hem. Maar het tekent vast zijn karakter. Hij heeft het ook over “mijn ambtenaren`. Ook onzin. Als ik in Kampen gemeentesecretaris zou zijn…. of raadslid… Waar blijven de Kamervragen zodat Ter Horst het allemaal weer kan uitleggen?

denhaag24, 5 juni 2009, 21:07

Snap heel goed waarom journalisten zo overstuur zijn. Immers toch een beetje lullig voor een regionale krant om op de zwarte lijst te staan, stel dat Zwolle het ook doet dan bespaar je meer papier dan Wegener begroot heeft.

Het leven is geven en nemen, politieke journalisten begrijpen dat, zelfs roddelpers, maar dit geldt ook regionaal. Prachtig om met opgeheven hoofd te praten over onafhankelijkheid, WOB, Kamervragen, bla bla bla en zelfs als je het juridisch wint dan heb je noch steeds veel lege pagina’s. In Utrecht moet nu ook een blaadje het doen met de officiële persberichten.

Er zijn vele redenen waarom kranten uit zijn, dit is helaas er eentje van.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.