de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 14 juni 2018, 12:28 | 0 reacties, praat mee

Vlaamse overheid begint Vlaams Journalistiek Fonds

De suggestie voor een Vlaams stimuleringsfonds werd gedaan in het rapport 'Eén taal, meer stemmen'

De Vlaamse overheid trekt ruim een half miljoen euro uit voor een nieuw fonds voor journalistieke projecten, vergelijkbaar met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek in Nederland. De oproep om zo'n fonds te beginnen werd afgelopen maart gedaan in een studie naar een meer afgestemd mediabeleid tussen Nederland een Vlaanderen.

Het Vlaams Journalistiek Fonds (VJF) steunt projecten en maakt onderdeel uit van een jaarlijks stimuleringsprogramma van de Vlaamse overheid ter waare van 3,55 miljoen euro. Het VJF moet ook een platform voor kennisdeling worden.

In een interview met het Stimuleringsfonds zegt de Vlaamse mediaminister Sven Gatz dat samenwerking waardevol is, omdat “de uitdagingen die de nieuwe digitale mediasamenleving aan de journalistiek stelt, in Nederland immers dezelfde zijn als in Vlaanderen.” Meer bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.