— vrijdag 12 juli 2019, 10:28 | 0 reacties, praat mee

Samenstelling hoofdredactie de Volkskrant verandert

Pieter Klok - © Jiri Büller / de Volkskrant

UPDATE Alex Burghoorn, Chris Buur, Annieke Kranenberg en Marije Randewijk, treden op 1 september toe tot de hoofdredactie van de Volkskrant. Naast de recent benoemde hoofdredacteur Pieter Klok heeft de krant straks dus een vijfkoppige leiding. En dat betekent dat de huidige samenstelling van de hoofdredactie verandert. Laatste wijziging: 15 juli 2019, 09:39

De uitbreiding van de hoofdredactie is nodig om voldoende slagkracht te hebben voor de digitale transformatie, zegt hoofdredacteur Klok in de Volkskrant.

Alex Burghoorn, nu nog Chef Buitenland, wordt verantwoordelijk voor de nieuwsverslaggeving, zowel online als in de krant.

Chris Buur, die onder meer het katern V en Sir Edmund ontwikkelde, wordt verantwoordelijk voor V, Boeken & Wetenschap en het Volkskrant Magazine.

Annieke Kranenberg, voormalig Ombudsvrouw en nu werkzaam bij het Zaterdag-katern, krijgt de portefeuille Personeel en Organisatie.

Marije Randewijk, voormalig chef Sport en nu verantwoordelijk voor het maken van de nieuwskrant, wordt verantwoordelijk voor de digitale redactie en de eindredactie.

Dat betekent ook dat managing editor Corine de Vries weg gaat bij de Volkskrant. Ze wordt managing editor bij DPG Media (voorheen de Persgroep) en zal in die hoedanigheid nauw samenwerken met Philippe Remarque. Remarque vertrekt 1 september als hoofdredacteur van de Volkskrant en wordt dan directeur journalistiek DPG Media en directeur-uitgever van de Volkskrant, Trouw en het Parool.

Chef digitaal Kustaw Bessems wordt weer verslaggever voor de V-redactie.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.