basis naar compleet

— maandag 27 november 2023, 14:52 | 0 reacties, praat mee

Vijf projecten gesubsidieerd in najaarsronde Leids Mediafonds

Het bestuur van het Leids Mediafonds, van links naar rechts: Roderick Hageman (bestuursfunctionaris), Addie de Moor (secretaris), Rick van Dijk (penningmeester), Gijsbert van Es, Bob Nieman (voorzitter) en MiIja de Zwart.

Het Leids Mediafonds heeft in de najaarsronde van 2023 vijf journalistieke projecten bijna 38 duizend euro subsidie toegekend. In totaal werden acht aanvragen ingediend, maar de toegekende producties sprongen er volgens het bestuur uit vanwege de invalshoek, actualiteit en diepgravendheid. Laatste wijziging: 27 november 2023, 14:54

Het fonds heeft jaarlijks 137.500 euro te verdelen, waar het twee aanvraagrondes verspreid over het jaar voor organiseert. Geld dat overblijft blijft in kas en is volgend jaar voor projectaanvragen beschikbaar.

De in deze najaarsronde toegekende projecten moeten een documentaire, twee podcastreekesen en twee artikelenseries opleveren over uiteenlopende onderwerpen. De documentaire belicht bijvoorbeeld de onderwaterwereld van Leiden, waarbij ‘stadssnorkelaar’ Aaf Verkade wordt gevolgd.

Het fonds zegt dat het de aparte subsidieregeling voor studenten de komende jaren extra onder de aandacht wil brengen. “Het afgelopen jaar hebben studenten geen beroep gedaan op de regeling”, aldus het bestuur.

Bekijk meer van

Leids Mediafonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.