de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— maandag 14 mei 2018, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Vijf journalisten gewond bij protesten in Gaza

Palestijnen demonstreren bij de grens van Gaza met Israël in april

Het Committee to Protect Journalists (CPJ) meldt dat er afgelopen vrijdag vijf journalisten gewond zijn geraakt toen ze verslag deden van de protesten in Gaza.

Het gaat om de Palestijnse journalist Motasem Ahmed Dalloul, een verslaggever van de pro-Palestijnse Middle East Monitor en manager van de nieuwssite Days of Palestine. Hij werd in zijn buik zijn geraakt door een kogel van het Israëlische leger. Freelance fotograaf Deyaa Abu Aoun kreeg een granaatscherf in zijn been en arm. Mohammad al-Thalatini, een fotograaf van het Duitse persbureau DPA, en de freelance fotografen Mahmoud Bassam en Yasser Qudeih werden geraakt door een bus traangas.

De protesten in de Gazastrook zijn al zeven weken bezig. Volgens het Committee to Protect Journalists (CPJ) heeft het door Israël gebruikte geweld een zware tol geeist bij Palestijnse journalisten. Sinds de demonstraties 30 maart begonnen zijn al zeker vijftien journalisten geraakt door kogels en zijn twee journalisten overleden aan hun verwondingen. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

Israël Gaza CPJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.