— vrijdag 16 maart 2018, 10:52 | 0 reacties, praat mee

Vijf genomineerden voor nieuwe prijs ‘De HOUVAST’

CC BY-SA 2.0 / prayitno

Omroep PIM, AlmeloKiest.nu, REGIO8, Newsroom Enschede en OPEN Rotterdam maken kans op de nieuwe journalistieke prijs De HOUVAST. De door ConstructieveJournalistiek.nl in het leven geroepen prijs beloont het lokale of regionale medium dat burgers het best helpt bij het maken van hun stemkeuze voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Laatste wijziging: 16 maart 2018, 11:48

Het doel van de prijs is ‘best practises’ laten zien op het gebied van journalistiek rondom de gemeenteraadsverkiezingen. ConstructieveJournalistiek hoopt daarmee andere media te inspireren.

Eén vereiste om kans te maken op een nominatie was dat het medium in kwestie gebruik maakt van minimaal één element van de HOUVAST-methode, een methode die Hogeschool Windesheim aanhoudt als leidraad voor constructieve journalistiek. Concreet betekent dat dat media alleen kans maken op een nominatie als hun berichtgeving hoopvol, opbouwend, uitdagend, verhelderend, activerend, samenwerkend of transparant was, of aan meer van deze eisen voldeed.

De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd wordt op 21 maart om 21.00 uur bekend gemaakt. Tot die tijd kan er gestemd worden op de genomineerden. Windesheim-docent Karel Smouter zal bij de winnaar een training in constructieve journalistiek komen geven.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.