training eu starters

— dinsdag 23 juni 2015, 11:24 | 0 reacties, praat mee

Rusland weigert VICE-journalist nieuw visum

VICE News

Rusland geeft VICE-journalist Simon Ostrovsky geen nieuw visum om het land als journalist te bezoeken. Het lijkt een reactie op een recente reportage die Ostrovsky maakte voor VICE, waarin hij op basis van selfies van Russische soldaten bewees dat zij wel degelijk op Oekraïens grondgebied actief waren. Ostrovsky kreeg van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken geen reden voor de weigering van het werkvisum - enkel een kortaf berichtje dat redenen ervoor op een later tijdstip zullen worden meegedeeld: Laatste wijziging: 2 juli 2015, 11:25

In de recente reportage beschrijft Ostrovsky voor VICE hoe soldaten van Rusland trots via sociale media foto’s delen. Hij pikte er één soldaat uit en volgde diens oorlogsmissie op de voet. De fotograaf publiceerde foto’s van zichzelf op locaties die Ostrovsky later opzocht. Ze liggen binnen Oekraïens gebied.

Op de foto’s dragen de soldaten geen Russische vlaggen of andere identificerende isignes. Wel staan ze op foto’s met een wit lint om de arm - volgens Ostrovsky bedoeld om ze voor seperatisten als ‘vriendelijke troepen’ te identificeren.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.