— donderdag 13 juli 2023, 13:44 | 0 reacties, praat mee

Viaplay waarschuwt voor tegenvallende resultaten en schrapt banen

© Peter Hilz

De Zweedse streamingdienst Viaplay waarschuwt voor de tweede keer binnen korte tijd voor slechtere dan verwachte prestaties dit jaar. Het bedrijf, in Nederland bekend van de uitzendingen van onder meer de Formule 1-races, kondigde ook aan in te grijpen om de kosten omlaag te brengen. Dat leidde in Nederland al tot ontslagen, hoewel nog onbekend is hoeveel. Laatste wijziging: 13 juli 2023, 13:51

Volgens Viaplay is het probleem dat de hoge, terugkerende kosten voor de programma’s amper worden terugverdiend. Eerder gestelde vooruitzichten over de omzet en het bedrijfsresultaat voor 2023 trekt de onlangs aangetreden topman Jørgen Madsen Lindemann in. Over een week maakt het Scandinavische streamingplatform meer bekend over de ingrepen om de financiële resultaten te verbeteren.

Beleggers schrokken van de nieuwe waarschuwing. Het bedrijf werd donderdag een kwart minder waard op de beurs in Stockholm.

Een oud-medewerker van Viaplay in Nederland laat weten onlangs ontslagen te zijn, “net zoals veel collega’s”. Het bedrijf zelf wil niet kwijt hoeveel mensen hun baan verliezen of hebben verloren. Er zullen “besluiten genomen moeten worden over veranderingen in rollen en verantwoordelijkheden. Dit heeft betrekking op de verschillende onderdelen van de Viaplay Group. Elk managementteam herziet zijn eigen organisatie.”

Bekijk meer van

Viaplay

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.