word studentlid

— dinsdag 2 april 2024, 14:17 | 0 reacties, praat mee

Talpa Network en streamingdienst Viaplay gaan samenwerken.

Talpa Network en streamingdienst Viaplay gaan samenwerken.
© ANP / Remko de Waal

Talpa Network en streamingdienst Viaplay gaan samenwerken. Een selectie uit het sportaanbod van Viaplay is daardoor vanaf 5 april te zien op Viaplay TV, de nieuwe naam van de Talpa-zender SBS9. Het gaat om uitzendingen rond de Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga. Laatste wijziging: 2 april 2024, 14:23

Komend weekend is de tweede vrije training van de Formule 1-race in Japan live op de zender te zien.

De kwalificatie op zaterdag en de race op zondag zijn er om 13.00 uur te zien, enkele uren nadat de rondes in Japan zijn verreden. Live is de wedstrijd alleen via de betaalde zender van Viaplay te zien.

In de avond is er op de nieuwe zender een samenvatting van de wedstrijd te zien.

Formule 1
Een woordvoerder van Talpa Network laat desgevraagd weten dat het nog niet bekend is welke uitzendingen rond de Formule 1 ook bij het nieuwe Viaplay TV te zien zullen zijn. Aan de programmering voor de komende tijd wordt nog gewerkt. Over welke commerciële afspraken er tussen de zenders zijn gemaakt, doet Talpa Network geen uitspraken.

SBS9 startte in 2015 als vierde zender van Talpa Network. Op de zender waren sindsdien vooral films en series te zien. Op het nieuwe Viaplay TV blijven naast de nieuwe sportuitzendingen, ook films en series te zien. Het Zweedse Viaplay is in Nederland sinds maart 2022. De zender is te zien via een betaald abonnement. Of de samenwerking tussen Talpa Network en Viaplay gevolgen heeft voor de bestaande abonnees van Viaplay is nog niet bekend. De streamingdienst was dinsdagochtend nog niet in de gelegenheid te reageren op vragen.

Bekijk meer van

Viaplay

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.