— woensdag 4 september 2019, 09:30 | 1 reactie, praat mee

VI maakt sites en apps bannervrij voor betalende leden

EPA

Met ingang van vandaag zien betalende leden van weekblad Voetbal International en VI PRO in de apps en op de website geen banners meer. Elfduizend PRO-abonnees waren bereid meer te betalen voor een reclamevrije site, meldt de redactie.

In een artikel op Medium worden aanleiding en uitvoering van het plan geduid. Betalende lezers vroegen de redactie geregeld waarom ze ondanks het abonnement nog steeds nar reclame moesten kijken.

“Dat heeft ons aan het denken gezet”, aldus de redactie. Er volgde een enquête met de vraag of lezers de financiële consequenties van een bannervrije sites wilden opvangen. De redactie spreekt van een minimale tariefverhoging..

“Voor weekbladabonnees geldt dat VI.nl en de VI-apps ook bannervrij worden, maar zij worden niet geconfronteerd met een tariefwijziging”, aldus VI. Meer bij VI

Bekijk meer van

VI Pieter Zwart

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 4 september 2019, 23:32

“Met ingang van vandaag zien betalende leden van weekblad Voetbal International en VI PRO in de apps en op de website geen banners meer. “

‘betalende leden” van VI? U bedoelt ‘abonnees’, meneer Pasveer. Leden hebben stemrecht (= directe invloed op het (redactionele) beleid) en zo - dat wil natuurlijk geen redacteur - omdat zij ‘lid’ zijn van een vereniging, VI is een winstbeogende activiteit, ‘onderneming’ genoemd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.