Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 9 oktober 2015, 11:36 | 0 reacties, praat mee

Versleutelde gegevens voorlopig veilig in VS

Equinix

De regering Obama zal voorlopig techbedrijven niet via wetgeving dwingen om gecodeerde informatie te ontsleutelen. Dat meldt de Washington Post.

Nadat klokkenluider Edward Snowden bekendmaakte dat de Amerikaanse inlichtingedienst NSA op grote schaal communicatie onderschept zijn techbedrijven zich meer gaan richten op encryptie om zo ook tegemoet te komen aan de privacywens van gebruikers.

Een groot probleem voor inlichtingendiensten die menen dat terroristen, criminelen en spionnen moeilijker op te sporen zijn. De regering praat al tijden over toegang tot versleutelde informatie via ‘achterdeurtjes’ in de software. Techbedrijven als Apple en Google en privacywaakhonden hebben zich daar steeds tegen verzet.

Voor nu kiest de regering er voor om in gesprek te blijven met techbedrijven en ze eventueel te overtuigen toegang te verlenen als dat nodig is in een crimineel- of terreuronderzoek, zo meldde FBI-directeur James B. Coney tijdens een senaatzitting.

 

Bekijk meer van

Obama Edward Snowden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.