website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verslaggever Zembla toegang tot UMC geweigerd en aangehouden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op vrijdag 13 april 2018, 16:46

Adrienne Cullen geeft lezing bij UMC

Adrienne Cullen geeft lezing bij UMC - © Piroschka van de Wouw

Nieuws Een verslaggever van Zembla is de toegang geweigerd door de beveiliging van het UMC Utrecht. Ton van der Ham was daar om een symposium over transparantie na medische missers en de Adrienne Cullen-lezing bij te wonen. Hij is aangehouden voor huisvredebreuk.

De Ierse Adrienne Cullen is ten dode opgeschreven als gevolg van een ernstige medische fout in het UMC Utrecht. Vandaag houdt ze een lezing, samen met haar voormalige behandelend arts professor Huib van der Vaart en het hoofd verloskunde van het UMC Utrecht, professor Arie Franx.

Het symposium is open voor mensen van buiten het UMC Utrecht en ook voor de media. Maar draaiende camera’s zijn niet welkom bij het symposium zelf. “Niet iedereen wil zichzelf terugzien in het NOS Journaal”, zegt een woordvoerder van het UMC Utrecht daarover.

Volgens Rinke van den Brink van de NOS is Van der Ham inmiddels afgevoerd in een politieauto.

Van der Ham zegt dat hij geen afspraken heeft geschonden. Hij stond naar eigen zeggen met zijn cameraman te wachten om Adrienne Cullen na de lezing te interviewen en bereidde zich voor op dat gesprek.

Cullen zegt teleurgesteld te zijn dat het UMC Utrecht nu terug lijkt te deinzen voor de grote belangstelling waarop de lezing kan rekenen. Meer bij de NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.