Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 13 april 2018, 16:46 | 0 reacties, praat mee

Verslaggever Zembla toegang tot UMC geweigerd en aangehouden

Adrienne Cullen geeft lezing bij UMC - © Piroschka van de Wouw

Een verslaggever van Zembla is de toegang geweigerd door de beveiliging van het UMC Utrecht. Ton van der Ham was daar om een symposium over transparantie na medische missers en de Adrienne Cullen-lezing bij te wonen. Hij is aangehouden voor huisvredebreuk.

De Ierse Adrienne Cullen is ten dode opgeschreven als gevolg van een ernstige medische fout in het UMC Utrecht. Vandaag houdt ze een lezing, samen met haar voormalige behandelend arts professor Huib van der Vaart en het hoofd verloskunde van het UMC Utrecht, professor Arie Franx.

Het symposium is open voor mensen van buiten het UMC Utrecht en ook voor de media. Maar draaiende camera’s zijn niet welkom bij het symposium zelf. “Niet iedereen wil zichzelf terugzien in het NOS Journaal”, zegt een woordvoerder van het UMC Utrecht daarover.

Volgens Rinke van den Brink van de NOS is Van der Ham inmiddels afgevoerd in een politieauto.

Van der Ham zegt dat hij geen afspraken heeft geschonden. Hij stond naar eigen zeggen met zijn cameraman te wachten om Adrienne Cullen na de lezing te interviewen en bereidde zich voor op dat gesprek.

Cullen zegt teleurgesteld te zijn dat het UMC Utrecht nu terug lijkt te deinzen voor de grote belangstelling waarop de lezing kan rekenen. Meer bij de NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.